HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Mine tilbud. > Kurstilbud. Pedagogisk virksomhet

 


KURS I MUNTLIG FORTELLING,

FORTELLERTEKNIKK OG KOMMUNIKASJON

 

Alle kan fortelle. Alle har fortellinger. For selve livet er en historie - en historie vi ikke helt vet hvordan ender. Ikke husker vi helt hvordan det begynte heller. Kanskje det er derfor det kjennes så godt å fortelle. For når vi forteller lager vi oss en begynnelse og en slutt, og så blir det hele litt mer begripelig. Når vi forteller lager vi en meningsfull helhet ofte av et virvar av minner, bilder og ord. Det er et medfødt behov å søke mening med tilværelsen. Det er et medfødt behov å være historieforteller.

Men hvis det er medfødt - hvorfor er det da slik at de samme menneskene alltid får oppmerksomhet i lystig lag og alltid får andre til å lytte når de forteller, mens andre gang på gang opplever å bli avbrutt når de prøver å si noe? Å fortelle er naturlig. Men når du står der og har glemt sluttpoenget i den historien du holder på å fortelle, eller oppdager at du har gitt dem sluttpoenget lenge før det skulle komme - da forstår du at å fortelle også handler om teknikk. Jo, det handler om tro og selvtillitt også. Men det finnes teknikker og metoder for en god fortelling. Teknikker som selv det mest beskjedne og sjenerte menneske kan lære seg å bruke i praksis.

Her presenterer jeg et utvalg av ulike emner innenfor fortellerkunst og fortellerteknikk som jeg holder kurs i. Jeg reiser rundt på bestilling og holder kurs for ulike institusjoner og yrkesgrupper. Jeg arrangerer også åpne fortellerkurs. Kursene kan ha ulik lengde fra et seminar på 2-3 timer til et kurs som strekker seg over flere dager.

Jeg tilbyr blant annet disse kursene: 

Å være forteller i sitt eget liv. Les mer.

Den helbredende fortelling. Les mer.

Sagaen forteller. Les mer.

Bibelen forteller.Les mer.