HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Mine tilbud. > Forestillinger for voksne

FORESTILLINGER FOR VOKSNE


ISENS ULYKKELIGE MENN 

Fortellerforestilling med Tone Idun BolstadLerner tar pause.jpg

De så skipet knust av isen og fortært av havet. De brukte måneder og år av livet på å krangle om en matbit. De ante ikke hva mobiltelefoner og GPS var for noe. De satte seg umulige mål og reiste selv om skuta var lekk og kapteinen full. Så kom de hjem til utro koner og sinte sponsorer. Eller kanskje til ingenting. For siden å dra ut igjen. Hvorfor gjorde de dette? Og hva gjorde Hjalmar Johansen på Svalbard vinteren 1907? 

Dette er historien om isens ulykkelige menn og spesielt Hjalmar Johansens lite omtalte ekspedisjon på Svalbard. 

Fritt etter Isens Menn av Geir Hasle (Vega 2008).Foto: Polarfahrer av Theodor Lerner, Heide Bodensohn,Oesch Verlag, Zürich 2005.
MOT SKOGEN 

En poetisk forestilling om Edvard Munch, skogen, kjærligheten og kunsten.
Tekst: Tone Idun Bolstad
Forteller: Tone Idun Bolstad
Dans og koreografi: Anne Lundkvist

Musikk/cello: Dag Øystein Berger 
Idé: Solfrid Sakkariassen

eventyrskogen.jpg
Spilles i atelieet ved Munchs hus og i Munchparken, Åsgårdstrand. 

Skogen lokker og drar. Skogen skjuler og gjemmer. Hva tar vi med oss ut igjen? 
Edvard Munch kommer gående gjennom Fjugstadskogen til sommerhuset sitt en sommerkveld i 1904. Hva har han i den sekken, hva tenker han og hvem kan han ha møtt? Vi møter Edvard Munch i situasjoner som kan ha oppstått når han malte en ung pike, møtte en full mann, avsluttet et mislykket stevnemøte og strevde for å komme inn i huset sitt. For han har glemt nøkkelen og det haster å male.Forestillingen var en del av markeringen av Munch150, prousert av Horten kommune. Støttet av Horten kommune og Vestfold Fylkeskommune. Den ble spilt sommeren 2013 og 2014 og tilbys nå i andre sammenhenger.

 

ÅSA DEN LYSE      

Hun var Erling Skakkes frille og mor til Sigurd Jarlsson. Utover dette vet vi ingenting om henne. Tone Idun Bolstad har diktet en Åsa den ljose 2.jpghistorie rundt denne kvinneskikkelsen som står i skyggen av alle, mannen, hustruen og barn og stebarn. Hvem var hun?

Det er natt. Bare månen ser mannen og kvinnen som hvisker sammen bak låven. Månen kaster et stjålent blikk på den lyse håret som lister seg ut under skautet til kvinnen der hun bøyer seg ned og risser runer inn i jorden. Men var det de riktige runene? Hun ser etter tegn fra den eneste sønnen hun har igjen, Sigurd Jarlsson, som er på flukt fra kong Sverre. Nå vil hun ikke vente mer. Hun risser en kjærlighetsrune i en trebrikke og gjemmer den ned i skoen på han hun elsker. Håper det er riktig sko denne gang. På bestilling fra Etne kommune. Foto: Atle Aas.HILSEN FRA EN MØRK BAKGATE
 
En fortelling om å reise. Slaviske sagn.
 
 
I en gate i Praha ligger et hus som en gang hadde et hull i taket. Og på bunnen av elven Vistula ligger en Schindlers Factory 2.JPGmobiltelefon. Er det en sammenheng? Tør du høre om hvem som spøker i gullsmedens kjeller? Vil du se hvem som danser på teaterets sorte himmel? Tone Bolstad forteller historier hun har hørt, lært, drømt, opplevd og plukket opp i mørke bakgater i Budapest, vandringer i Krakow og under stjernehimmelen i Praha - mens hun grublet over hva Faust egentlig ønsket seg. 
 
Fortellingen tar ca 45 minutter.
 
 
 
 
 
GREP
 
- en svingende fortellerforestilling med 
Tone Bolstad, forteller, og 
Knut Eide, musiker. 
 
Knut Eide og Tone Bolstad Fløde. Foto Geir Fløde.JPG
Fortellinger om å få GREP om gitaren, musikken, kjærligheten,roser,  tårnklatring generelt og gjemsel spesielt.
Fortellinger fra livet og eventyret fortalt av Tone Bolstad (forteller)
med akustiske innblandinger av Knut Eide (gitarist og sanger) i munter blues. 
 
 "Hun skulle bare lære seg noen få grep før hun nærmet seg gutten, men fikk snart lære at selv om gitaren var vennlig nok stemt, var kjærligheten adskillig mer vanskelig å få grep om."
 
En svingende fortellerforestillinger fra livet og eventyret. 
Varer ca 45 minutter.
Passer på Fortellerkafeer, kulturkvelder, intimscener m.m.
 
 
EROS OG PSYKE 

Et mytologisk fortellerteater om lidenskap -  ikke helt uten musikk...

og definitivt ikke uten:
Hilde Johanne Aafoss og Tone Bolstad 

HJ og Tone.jpg

Hvor mye skal man kjempe for kjærligheten? Hvor langt er vi villige til å gå for å vinne tilbake det vi en gang tapte? dette er kjente, om ikke akkurat kjære spørsmål for alle som har erfaring med kjærlighetens stormfulle høyder og grufulle dybder. 

En musikalsk fortellerforestilling der den antikke kjærlighetsmyten brekkes opp med humoristiske sidefortellinger fra vår egen tid. Dialoger, fortelling, musikk fra bratsj, tromme og sang, rekvisitter og sceniske virkemidler skaper spenning og dynamikk. 

Samspillet mellom to aktører, møtet mellom fortid og nåtid, klangen mellom mytologiens og nåtidens stemmer, gir i denne forestillingen en spennende dynamikk og rom for humor og overraskende vendinger. En fargerik forestilling som passer for unge voksne i alle aldre.

En forestilling som krever en scene. Passer både som kveldsforestilling for voksne, dagforestilling i videregående skole, festivalinnslag m.m. Ble blant annet spilt på Fortellerfestivalen i Oslo 2010. 

 

SAGAEN OM KRISTIN

Etter Stavkjerringa av Vera Henriksen

Etne og Lom 021.jpg

Midt under kampene om kongsmakten i 1100-tallets Norden, levde en kvinne som til tross for tvangsgifte, voldtekter og fornedrelse beholdt sin verdighet. Hun endret historiens gang, men ble oversett av sagaskriverne. Bygger på en roman av Vera Henriksen. 
Forteller: Tone Idun Bolstad. Varer 1 time og 30 min inkl. pause. Passer best for voksne og store barn.

Forestillingen ble laget på bestilling av Etne kommune og er blitt spilt på Forteljefestivalen i Etne flere ganger, dessuten på Diktardagane i Lom, Middelalderdagene i Gol, Vikingfestival i Gudvangen, Fortellerfestival i Oslo m.m.

 
 
DRØMMETREET  
 
Tone forteller Drømmetreet i Budapest.jpgEn natt drømte dronning Ragnhild om et tre. Og med det treet starter en vill ferd gjennom tidene – til norner, gudinner, konger og underjordiske på jakt etter forsvunne epler og glemte navn. En fortellerforestilling vevd over drømmer, norrøn mytologi, sagn og Halvdan Svartes saga. Passer for både voksne og barn. 
Varer omkring 40 minutter.
Er blitt spilt i en rekke sammenhenger på fortellerfestivaler, middelalder/vikingfestivaler, kulturkafeer, kirker m.m.
 
Varighet ca 40 minutter.