HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Hva skjer > Skatten på Løvøya

Skatten på Løvøya

Fortellerteater, historiefortelling og fortellerverksted
for 4. klassene gjennom Den Kulturelle Skolesekken.
Løvøya, Horten i mai 2015. Se datoer her.

DSC_0241.JPG

Lina husker så mye. Hva moren hennes fortalte, hva røverne gjorde. Hun forteller om sjøfolk i nød, om underjordiske som hjelper mot betaling og kjærester som plystrer i krattet. Eller er det kjæresten? Og hva er det egentlig som gjemmer seg i fjellet og under jorda ved Løvøykapellet? Tusser? Røvere? Eller en skatt?

For til Løvøya har de kommet, pilegrimer, konger og fattige  folk. De har kommet seilende, gående og ridende for å bli kvitt sine plager ved en hellig kilde og en brønn full av historier. I dag er brønnen oppkalt etter St. Olav. Men allerede før kristen tid har vannet her vært etterspurt. Ved brønnen er det bygget et enkelt kapell i stein. Det som står der nå er bygget over ruinene av et kapell fra 1500-tallet som igjen ble bygget over ruinene etter et kapell fra 1200-tallet. Rundt brønnen, kapellet og det bratte terrenget med sjø, klipper og trær er det spunnet sagn og historier. Ingen vet helt sikkert hva som har hendt her. Manus, tilrettelegging, fortelling og gjennomføring: Tone Bolstad.
DSC_0256.JPG

En kombinasjon av fortellerteater, dramaforløp og fortellerverksted knyttet til sagn og eventyr rundt St. Olavs brønnen og kapellet på Løvøya. "Skatten på Løvøya" er blitt gjennomført hvert år siden mai 2006.