HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Fortell fra Bibelen

Fortell fra Bibelen

Kurset henvender seg til alle som arbeider med å formidle fra Bibelen innen kirke, kultur, skole eller som av andre grunner er interessert i å fortelle fra Bibelen.

Bibelens grunnverdier har preget våre verdier, våre legender og våre tradisjoner. De er av kulturens grunnfortellinger. I Bibelens fortellinger møter vi levende mennesker, ofte mennesker i situasjoner der livet blir satt på spissen. Den muntlige fortellingen er en formidlingsform som gjør de bibelske historier sansbare og levende. Fortellingen tillater undring omkring det som ingen kan sette ord på. Og den tillater åpenhet og samspill mellom forteller og tilhørere.

Vi kan fokusere på de korte, intense fortellingene i Det Nye Testamente. Eller på de lange fortellingene i Det Gamle Testamente. Uansett vil vi arbeide med fortellermetoder i forhold til teksten, indre bilder, synsvinkler, struktur, uttrykk og formidling. Målet er å finne en personlig måte å overlevere fortellingen på. En måte som kommuniserer med tilhørerne og gjør stoffet levende for dem. Det blir gitt praktiske øvelser i oppgaver individuelt og i grupper.