HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Sagaen forteller

Sagaen forteller

Et kurs i å fortelle fra sagalitteratur.

Er du blant dem som tror at sagatiden bare byr på kamp, krig og drap? Da bør du se etter en gang til. Sagaene kan riktignok fortelle om de utroligste, vanvittigste skjebneer, sagaene kan få håret til å reise seg på hodene våre. Men de kan også vise oss mennesker i situasjoner vi på tvers av tiden kjenner igjen. Det som blir fortalt i de gamle ættesagaer kan ta pusten fra noen og enhver. Men hva med det som ikke blir fortalt? For hvem stjal egentlig Halvdan Svartes julemat? Hvor ble det av dronning Astrid? Og var nå egentlig Dronning Gunnhild bare en ond heks? Fortelleren kan få sagaen til å fortelle videre der sagaskriveren tier. Og slik kan navn bli til levende skikkelser og landskap stige fargerike fram fra trykksverten. Ved hjelp av fortellermetoder som indre bilder, fantasi, struktur , memoreringsteknikker og ikke minst innlevelse kan gamle nedtegnelser få kjøtt på beinet og bli til levende fortellinger.

Det vil bli:
Oppgaver og øvelser,
foredrag og samtaler,
oversikt over aktuelle fortellinger
arbeid med valgt fortelling, epoke eller person.

Kurset egner seg for : Alle som forteller, alle som har lyst til å forske i historie og sagatid, alle som driver med kultur- og historieformidling og fortelling innen skole, bibliotek, museum, kultur og annet.

Tone Bolstad Fløde har mange års erfaring som profesjonell forteller og kursholder. Har undervist ved HiO, Kommunal Kompetasne, og holdt en rekke kurs i muntlig fortelling i egen og andres regi. Cand. phil. Kurs i dette temaet har tidligere vært arrangert på Midgard Historisk senter og ved Høgskolen i Oslo.