HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Den helbredende fortelling
Den helbredende fortelling

Et kurs for den som vil bruke fortellinger til å skape nye perspektiv for seg selv og andre. Kanskje du er opptatt av fortellingen som kommunikasjonsform eller arabeider med mennesker og kommunikasjon.

Det handler om:

Fortellertradisjoner: Eventyr, myter og fabler.
Hvordan ulike typer fortellinger virker på oss, og hvordan de kan brukes kreativt og bevisst i erkjennelse og kommunikasjon. Det blir fortalt historier og gitt eksempler på ulike fortellinger.

Å bli forteller i sitt liv.
Når vi åpner vår indre skattekiste, har vi alle historier som kan fortelles i "tusen og en natt". Det er ikke bare det vi har opplevd som preger oss, men hvordan det huskes og hvordan det fortelles. For livet kan fortelles på ulike måter med ulike synsvinkler og strukturer.

Fantasien og kreativiteten.
Ved å bruke fantasien og forestillingskraften kan vi skape oss nye perspektiv. Vi kan fortelle oss selv og andre en ny historie, og dermed frigjøre oss fra vcante måter å se ting på.

Fortellingen som uttrykksmiddel og kommunikasjon.
Hvordan forteller vi og hvordan uttrykker vi oss for å få en god kommunikasjon?

Det vil bli fortellinger, fortellerstund, foredrag, samtaler og oppgaver som løses individuelt eller i små grupper. Det gis enkle, konkrete øvelser i fortelling og kommunikasjon. Enhver bestemmer selv hvor åpen eller lukket man vil være, og hvor dypt man vil gå. Dette er ikke terapi, men et kurs i fortellingens muligheter. Vi vil studere og eksperimentere med fortellingen som middel til å tolke, bearbeide og forløse nye perspektiver for oss selv og andre.

Kurslederen presenterer seg selv: Jeg heter Tone Bolstad Fløde og er forteller og cand.phil med drama og teaterfag. Jeg har praktisert som profesjonell forteller og kursholder innen muntlig fortelling siden 1990, og har oppdrag innen skole, oppvekst, kultur, kirke og psykiatri. "Den helbredende fortelling" er et emne jeg har holdt kurs i innenfor helse- og omsorgsarbeidere, psykiatri og sosial. Kursene har også vært tilbudt gjennom Kommunal Kompetanse.