HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > Å være forteller i sitt eget liv

Å være forteller i sitt eget liv.

Et kurs i muntlig fortelling ved Tone Bolstad Fløde

Lyden av en tikkende klokke, synet av en gammel tannlegestol eller lukten av en spesiell parfyme kan vekke minner og assosiasjoner. Når vi følger minnene, assosiasjonene og bildene, kommer vi til en fortelling. Mange fortellinger.

Ved hjelp av fortellinger kan vi på en underholdende måte få fram et budskap, understreke et poeng eller overlevere kunnskap. Ved hjelp av fortellinger kan vi få sagt det som var så vanskelig å si. I foredrag, undervisning, veiledning og underholdning brukes fortellinger! Fortellinger når fram til våre indre bilder og vår intuitive forståelse.

Dette er et kurs for deg som har lyst til å lete etter "skatten i din egen hage". For alle har vi minner og erindringer som kunne gitt opphavet til fortellinger som kunne blitt fortalt i tusen og en natt. Ved å gå gjennom ulike rom og møte gjenstander, lyder og lukter, vil vi forsøke å åpne for erindringer, bilder og assosiasjoner. Det gis enkle øvelser individuelt, to og to og i grupper. Det blir foredrag, samtaler og fortellinger.

Kurset er aktuelt både for den som vil arbeide med sine egne fortellinger og den som vil lære metoder som kan sette andre i gang med å fortelle.

"Et liv er ikke det som har hendt med et menneske,
men hva en husker og hvordan en husker det."

Gabriel Garcia Márquez i "Leve for å fortelle."